07.03.2024 / 10:12 Crna hronika - Napadi u Mostaru

MUP HNK objavio detalje: Huligani bakljama jurišali prema profesorima

MUP HNK objavio detalje: Huligani bakljama jurišali prema profesorima
Foto: Arhiv

U divljanjima koja su jučer u dva navrata dogodila ispred srednje Mašinsko-saobraćajne škole u ulici Alekse Šantića u Mostaru povrijeđena je jedna osoba.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK), riječ je o H. B. (22).

Sve je počelo u srijedu u 9.20 sati kada je pripadnike Policijske stanice (PS) Mostar Centar alarmirala sekretarica srednje Mašinsko-saobraćajne škole. Ona je izjavila da izbila tučnjava većeg broja muškaraca.

- Patrola policije je na mjestu događaja zatekla prijateljicu koja je izjavila da je tučnjava izbila od desetak nepoznatih muških osoba koji su na sebi imali tamnu garderobu s kapuljačama preko glave i da se jedan dio razbježao prema ulici A. Starčevića, a drugi dio prema jugu ulice A. Šantića, saopćeno je iz MUP-a HNK.

Istog dana u 12.30 sati, ovog puta po prijavi građanina, došlo je do nove tučnjave ispred srednje Mašinsko-saobraćajne škole.

- Patrola policije ja na mjestu događaja zatekla osobu s vidnim povredama, a radi se o H. B. On je izjavio da je s kolegom A. K. prošao navedenom ulicom i vidio dvije nepoznate muške osobe u duksericama i s kapuljačama, te s bakljom u ruci koju su pošli da bace prema profesorima i ulaznim vratima škole. H. B. i A. K. su ih pokušali spriječiti u tome pri čemu je H. B. zadobio povrede u predjelu glave. Patrola policije je obavila razgovor s pedagogicom škole koja je izjavila da je vidjela kako dvije muške nepoznate osobe bakljom pokušavaju gađati prema školi, naveli su u saopćenju MUP-a HNK.

U saopćenju se dodaje da su policajci preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju nemilog događaja i identifikaciji počinioca.

Podsjetimo, u ovoj školi je prije desetak godina policija čuvala učenike zbog niza huliganskih napada.

Škola je upućivala zahtjeve bezbroj puta, kako je jučer potvrđeno za Vijesti.ba, za instalaciju sigurnosnih kamera u ulici gdje je škola i prisustvo policije u vrijeme kada djeca ulaze u školu, u vrijeme velikog odmora i vrijeme kada izlaze iz škole.

No još bezuspješno.

Policija ni jučer nije osiguravala prostor škole nakon prvog jutarnjeg napada, a onda se dogodio i drugi.

Mostarci su ogorčeni i traže od nadležnih zaštitu djece ovog grada. 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo