18°C
Mostar 21°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 18°C

02.03.2024 / 14:47 Ostali sportovi - Najbolja bh. skijašica

Muzaferija: Samopouzdanje je visoko, mogu skijati jako dobro bilo gdje

Muzaferija: Samopouzdanje je visoko, mogu skijati jako dobro bilo gdje
Foto: FB

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 9. mjesto u prvoj utrci Super-G koja se održala u norveškom Kvitfjelllu.

Ovaj rezultat vjerovatno će biti dovoljan za finale utrke koje je najavljeno za sutra.

"Veoma sam sretna. Nažalost utrka spusta je otkazana, ali ovo je meni dobro došlo da imam priliku da se kvalifikujem za finale u Super G-iju. Trka je bila dobra. Trenutno sam 24. u ukupnom poretku Super G-iju. Imamo i sutra utrku i nadam se da ću imati još bolji plasman i ići u Saalbach", kazala je Muzaferija.

"Nije bilo tako lako, bila sam na ovoj stazi samo prošle godine i bila sam veoma spora. Stazu ne poznajem, kao druge staze u Svjetskom kupu. Napravili smo dobar ogled. Moja samopouzdanje je na veoma viskom nivou i bilo gdje sam mogu skijati jako brzo i dobro", rekla je Muzaferija.

Utrke su malo drugačije, malo su veća očekivanja, priznala je Elvedina.

"Jako se dobro osjećam na skijama, sada poznajem i stazu. Drago mi je da sam pokazala, iako sam iz Bosne i Hercegovine, da mogu napraviti veoma dobar rezultat. Top 10 i Top 5 u Svjetskom kupu. Mislim da je ovo samo početak karijere", dodala je Muzaferija.

"Nadam se i da će biti prilika da se Svjetski kup ponovo vrati u BiH. Organizovali smo veoma dobro Evropa kup prošle godine. Mislim da će trebati još nekoliko godina da se Svjetski kup vrati u BiH", zaključila je Muzaferija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo