25.02.2024 / 14:37 Fudbal - Široki - Željezničar

Pilav: Sad vidimo koliko su važni hibridni tereni

Pilav: Sad vidimo koliko su važni hibridni tereni

Izvršni direktor Sektora za takmičenje i suđenje Nogometnog saveza BiH Elmir Pilav obrazložio je odluku da se odgodi meč Širokog Brijega i Željezničara.

Utakmica se trebala igrati danas u sklopu 20. kola WWin lige na stadionu "Bare" u Čitluku, koji je Široki Brijeg prijavio kao domaći teren dok se ne završi renoviranje njegove Pecare.

S obzirom na jaku kišu, ali i to da pomenuti stadion nije dovoljno dobar za elitni bh. rang čak i kada su uvjeti idealni, utakmica u Čitluku se nije mogla odigrati i za sada je prolongirana za 24 sata.

“U kontaktu smo sa službenim licima na stadionu Bare i donesena je odluka da suret između Širokog Brijega i Željezničara bude odgođen. Teren je natopljen vodom i prema propozicijama takmičenja, meč se pomjera za 24 sata. Ako ni sutra ne bude bilo moguće da se susret odigra, Komitet za takmičenje će donijeti odluku o novom terminu”, kazao je Pilav za zvaničnu stranicu NFSBiH i dodao:

“I kroz ova dešavanja vidimo koliki je značaj projekta izgradnje hibridnih terena. I pored obimnih padavina, uslovi na stadionu 'Rođeni' u Mostaru juče su bili dobri i susret između Veleža i Borca odigran je bez većih problema. S tim u vezi, NS/FS BiH nastavlja sa ulaganjem sredstava kako bi svim učesnicima Premijer lige BiH obezbjedili najbolje uslove za rad".

Hoće li utakmica Širokog Brijega i Željezničara biti odigrana sutra u 13 sati, bit će jasno nakon što se ujutru provjeri teren stadiona u Čitluku.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo