25.02.2024 / 07:49 BiH - Vijeće Evrope

Magazinović se javio iz Ukrajine: Neko u Moskvu, a neko u Kijev

Magazinović se javio iz Ukrajine: Neko u Moskvu, a neko u Kijev
Foto: Twitter

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Saša Magazinović posjetio je Ukrajinu, gdje je boravio i u parlamentu ove države.

Magazinović je objavio fotografiju iz Parlamenta Ukrajine gdje se u pozadini mogla vidjeti i zastava Bosne i Hercegovine.

"Neko u Moskvu, a neko u Kijev. Stvar civilizacijskih vrijednosti. Zastava BiH u Parlamentu Ukrajine je sa zastavama drugih evropskih država", napisao je Magazinović.

Magazinović se ovom objavom prvenstveno osvrnuo na aktivnosti Milorada Dodika i njegovu nedavnu posjetu Rusiji, gdje se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Saša Magazinović je u Parlamentu Ukrajine razgovarao i s predsjednikom ove institucije Ruslanom Stefančukom, gdje je potvrdio solidarnost s ukrajinskim narodom, uz poruku da agresija na Ukrajinu nije samo rat protiv ove zemlje nego atak na cijelu Evropu.

Stefančuk je izrazio posebnu zahvalnost Bosni i Hercegovini na dosadašnjoj podršci, te istaknuo da se nada da će obje države u narednom periodu imati krupne iskorake na evropskom putu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo