23.02.2024 / 13:44 BiH - PLBiH

Odbojkašice Goražda sutra u važnoj utakmici protiv Inove iz Banja Luke

Odbojkašice Goražda sutra u važnoj utakmici protiv Inove iz Banja Luke
Foto: FENA

Odbojkašice Goražda sutra igraju važnu utakmicu 17. kola Premijer lige BiH. U goste im dolazi ekipa ŽOK "Inova" Banja Luka i pobjeda je imperativ u ovom susretu, s obzirom na to da se ekipa Goražda našla u nezavidnoj poziciji nakon neugodnih poraza u posljednja dva kola.

Predsjednik OK Goražde Nermin Obuća podsjeća da je OK Goražde u posljednjem kolu poražen od OK "Ort" Centar rezultatom 3 :1

- Slobodno mogu reći da smo došli u veoma nezgodnu situaciju jer se u donjem dijelu napravila "gužva" kada su bodovi na tabeli u pitanju. Mi trenutno imamo 20 bodova, odmah ispod je ekipa Slobode i ekipa Orta sa 18, ekipa Inove sa 17 i OK BL Voley sa 16 bodova – pojasnio je Obuća.

Napomenuo je da će situacija definitivno biti riješena u preostala dva kola.

- Došli smo u situaciju gdje nam u nekim kombinacijama dolazi u pitanje i opstanak u Premijer ligi BiH. Sve te činjenice govore da u sutrašnjoj utakmici protiv ekipe Inova moramo pobijediti i osvojiti maksimalne bodove kako bismo zadržali peto mjesto na tabeli i rasterećeni ušli u nastavak takmičenja kada je play off u pitanju. Sve igračice su spremne, nema povrijeđenih i potrebna nam je velika podrška navijača da utakmicu privedemo u našu korist i kolo prije kraja obezbijedimo definitivno status premijerligaša i za narednu takmičarsku sezonu – zaključio je predsjednik OK Goražde.

Utakmica između OK Goražde i ŽOK "Inova" igra se sutra u 19 sati u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić".

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo