15°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C

22.02.2024 / 12:51 Crna hronika - Akcija ”Kum”

Video: Uhapšeni Petković sproveden u Tužilaštvo BiH

Video: Uhapšeni Petković sproveden u Tužilaštvo BiH
Screenshot

Predrag Petković iz Laktaša, koji je uhapšen u nastavku akcije ”Kum”, sproveden je jutros u Tužilaštvo BiH.

Petkovića su uhapsili policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske zbog sumnje da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom narkotika.

Akcija ”Kum” odnosi se na procesuiranje krivičnih djela korupcije, a realizuje se u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo.

У акцији ”Кум” полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске ухапсили су Предрага Петковића из Лакташа.

Posted by Atv Banja Luka on Thursday, February 22, 2024

Osim Petkovića ranije je uhapšen granični policajac Aleksandar Matović, a među osumnjičenima je i Fikret Kajević.

U okviru akcije juče su izvršeni pretresi na 10 lokacija širom BiH, a većinom na području Sarajeva. Akcija se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH u kojem navode da su osumnjičeni pod istragom zbog sumnje da su povezani sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom droge na ilegealnom narko tržištu, a u predmetu su korišćeni podaci dobijeni dekripcijom aplikacije ”Sky”.

Inače, Petković je od ranije pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta ”Storage”, takođe zbog trgovine drogom. Prilikom sprovođenja akcije ”Storage” on je izbjegao hapšenje i mjesecima se nalazio u bjekstvu da bi se u oktobru 2022. godine predao istražnim organima. Tada mu je određen pritvor iz kojeg je u međuvremenu pušten.

Na ročištu za pritvor Tužilaštvo BiH je Petkovića označilo kao jednog od organizatora kriminalne grupe u predmetu ”Storage” osumnjičene da su učestvovali u prebacivanju oko tone droge u zemlje Еvropske unije.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo