21.02.2024 / 11:46 Fudbal - Minhen

Tuchel na kraju sezone napušta Bayern

Tuchel na kraju sezone napušta Bayern
Foto: FENA

Thomass Tuchel napustit će klupu Bayerna na kraju sezone. Bivši menadžer Chalseaja pao je u nemilost čelnika prvaka Njemačke nakon poraza od direktno rivala za naslov, Bayer Leverkusena nakon čega je uslijedio i poraz od Lazija u osmini finala Lige prvaka.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od Bochuma nakon kojeg je višestruki prvak Njemačke ostao na osam bodova zaostatka za liderom Leverkusenom.

- FC Bayern i glavni trener Thomas Tuchel zajednički su odlučili da 30. juna 2024. okončaju saradnju, koja je planirana do 30. juna 2025. - navodi se na internett stranici kluba.

- To je rezultat konstruktivnog dijaloga izvršnog direktora Jan-Christian Dreesena i Thomasa Tuchela - ističu iz kluba.

- Dogovorili smo se da se naša saradnja okonča na kraju sezone. Do tada ću, naravno, nastaviti raditi sve što mogu zajedno sa saradnicima da ostvarim maksimalan uspjeh - dodao je Tuchel, prenosi Eurosport.

Tuchel je vodio Chelsea do naslova u Ligi prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva tokom 18-mjesečnog boravka na klupi engleskog tima, od 2021. do 2022. godine, nakon što je sa PSG-om osvojio dvije uzastopne titule prvaka Francuske i igrao finale Lige prvaka. Preuzeo je Bayern u martu 2023. kada je zamijenio Juliana Nagelsmanna.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo