13.02.2024 / 13:33 BiH - FUP

Hapšenje na Ilidži nakon prijetećih poruka na internetu

Hapšenje na Ilidži nakon prijetećih poruka na internetu
FUP

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, postupili po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, kojom prilikom su na području Ilidže slobode lišili lice N.K. (1995) zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“ iz člana 359. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedeno lice se sumnjiči da je u prethodnom periodu posredstvom interneta, u više navrata, slalo poruke koje su za sadržaj imale prijetnje po život i tijelo policijskog službenika Federalne uprave policije, Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga.

Lice lišeno slobode se od ranije vodi u krivičnim evidencijama za nanošenje tjelesnih ozljeda za što je bilo kažnjavano uslovnom osudom.

Policijski službenici Federalne uprave policije Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala su osumjičeno lice locirali i identifikovali, te lišili slobode.

Lice će nakon kriminalističe obrade u prostorijama Federalne uprave policije, biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo