13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

11.02.2024 / 21:41 BiH - Radovi traju

Veći dio Sarajeva i dalje bez vode, ViK objavio nove informacije

Veći dio Sarajeva i dalje bez vode, ViK objavio nove informacije
Foto: ViK
I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu "DN 800".

Tokom sanacije već identifikovnih mjesta isticanja uočena su uzdužna kapilarna napuknuća u donjem dijelu cjevovoda na površini veličine cca 1,5 m x 0,5 m. Nakon toga radnici su pristupili izradi čeličnog segmenta te montaži i zavarivanju.

Pozicija, vremenski uvjeti, kao i sigurnosne mjere koje je potrebno poduzimati tokom radova kako ne bi ugrozili sigurnost radnika, predstavljaju otežavajuće okolnosti koje su dovele do toga da radovi još traju.

Ekipe KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se ovaj zahtjevan zahvat uspješno privede kraju.

Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja.

- Potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova o čemu ćemo obavijestiti korisnike, navode iz VIK-a.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo