18°C
Mostar 21°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 23°C
Bihać 18°C

10.02.2024 / 10:45 Fudbal - Premier liga

Kevin De Bruyne upisao 105 asistencija u 246 utakmica

Kevin De Bruyne upisao 105 asistencija u 246 utakmica
Foto: X

Kevin De Bruyne, sjajni belgijski veznjak, nedavno je ostvario impresivnu brojku od 105 asistencija u Premier ligi, čime se pridružio elitnom društvu najboljih asistenata od osnivanja lige.

Poredak najboljih asistenata lige od njenog osnivanja otkriva fascinantne podatke:

Ryan Giggs – sa nevjerojatnih 164 asistencije u 632 utakmice, Giggs je u svojoj dugoj i blistavoj karijeri ostavio neizbrisiv trag, postavši simbol vječne klase i predanosti.

Cesc Fabregas – s 111 asistencija u 350 utakmica, Fabregas je pokazao izvanredan osjećaj za kreaciju igre i distribuciju lopte, čineći ga jednim od najboljih veznih igrača generacije.

Kevin De Bruyne – sada se De Bruyne nalazi na trećem mjestu, sa 105 asistencija u samo 246 odigranih utakmica, što jasno svjedoči o njegovoj nevjerojatnoj sposobnosti da kreira prilike i donese ključne momente za svoj tim, piše SC.

De Bruyne se vratio nakon teške ozljede, ističući se sa četiri asistencije i jednim pogotkom u samo pet odigranih utakmica. Njegova prisutnost na terenu ne samo da osnažuje Manchester City, već također podsjeća na njegovu izvanrednu vještinu i utjecaj koji ima na igru.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo