05.02.2024 / 11:05 Crna hronika - MUP KS

Isključen 31 vozač u alkoholiziranom stanju, šest bez vozačke, oduzeta četiri vozila

Isključen 31 vozač u alkoholiziranom stanju, šest bez vozačke, oduzeta četiri vozila
Ilustracija

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno šest saobraćajnih nesreća i sve su s materijalnom štetom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključen 31 vozač, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti registracije i četiri neregistrovana motorna vozila.

Evidentirano je 15 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

MUP KS je saopćio kako su od 3. februara do danas oduzeta četiri vozila od višestrukih prekršioca u oblasti saobraćaja.

ODUZETO MOTORNO VOZILO OD 28-GODIŠNJEG VIŠESTRUKOG PREKRŠIOCA U SAOBRAĆAJU

Dana 05.02.2024. godine u 01,10 sati u ulici Donji Hadžići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Golf IV“, kojim je upravljao 28-godišnji M.M. iz Hadžića. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

OD 42-GODIŠNJAKA ODUZETO MOTORNO VOZILO

Dana 03.02.2024. godine u 22,00 sata u ulici Gornja Mahala, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Opel Omega“, vlasništvo M.T., a kojim je upravljao N.K., rođen 1982. godine u Zenici, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 42-godišnjak u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 17.533,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo. Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 207. i 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

OD 35-GODIŠNJAKA ODUZETO MOTORNO VOZILO

Dana 03.02.2024. godine u 03,25 sati u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo „Audi“, vlasništvo S.Dž.Ć., a kojim je upravljao M.Dž., rođen 1989. godine u Sarajevu, nastanjen u Goraždu. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.274,40 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 172. i 211. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

ODUZETO MOTORNO VOZILO OD VIŠESTRUKOG PREKRŠIOCA U SAOBRAĆAJU

Dana 03.02.2024. godine u 23,15 sati u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Sektora za policijsku podršku su kontrolisali motorno vozilo „Mercedes G500“, vlasništvo R.G., a kojim je upravljao 24-godišnji E.G. iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.953,05 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo