04.02.2024 / 23:40 Fudbal - Madrid

Šok u trećoj minuti nadoknade: Atletico zabio za remi protiv Reala

Šok u trećoj minuti nadoknade: Atletico zabio za remi protiv Reala
Foto: Profimedia
U velikom gradskom derbiju Real Madrid i Atletico Madrid su na stadionu Santiago Bernabeu pred 76.732 gledatelja odigrali 1:1 nakon što su gosti izjednačili u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Bio je to četvrti "El Derbi Madrileno" ove sezone, pri čemu treći u manje od mjesec dana. U septembru je Atletico u ligaškom ogledu slavio sa 3:1, potom je Real sredinom januara pobijedio sa 5:3 nakon produžetaka u polufinalu Superkupa, da bi se Rojiblancosi osvetili 18. januara u četvrtfinalu Kupa kralja eliminišući Real Madrid s 4:2, također nakon produžetaka. Ovoga puta završilo je 1:1, prenosi HINA.

Kraljevski klub je poveo golom Brahima Diaza u 20. minuti. Diaz nije trebao startati od prve minute, međutim, nakon što se za vrijeme zagrijavanja povrijedio Vinicius Junior, mladi španski veznjak je dobio priliku koju je sjajno iskoristio.

Domaćin je u nastavku susreta imao još nekoliko prilika i mogao je ranije zaključiti susret, ali nije uspio. Gosti su u 48. minuti prvi put zatresli suparničku mrežu. Antoine Griezmann je ubacio iz kornera, a Stefan Savić glavom pogodio za 1:1. Međutim, sudac Jose Sanchez je poništio gol nakon asistencija VAR-a jer je Saul ometao golmana Andrija Lunina.

Ipak, Atletico je uspio izjednačiti u trećoj minuti sudijske nadoknade. Savić je ubacio jednu dugačku loptu, Memphis Depay je prebacio loptu do Marcosa Llorentea koji je glavom kraj zbunjene Realove odbrane zabio za 1:1.

Hrvatski kapetan Luka Modrić je za Real zaigrao od 76. minute. Na vrhu ljestvice je Real Madrid s 58 bodova, dok je Girona druga sa dva boda manje. Barcelona je treća sa 50 bodova, dok Atletico na četvrtoj poziciji ima 48 bodova.

(Viejsti.ba)

Izdvajamo