04.02.2024 / 22:04 Fudbal - Potez privukao pažnju

Arteta oduševio navijače Liverpoola: Nakon slavlja odglumio Kloppa

Arteta oduševio navijače Liverpoola: Nakon slavlja odglumio Kloppa
Foto: Ilustracija / PA Wire
U derbiju 23. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na svom terenu svladao Liverpool sa 3:1.

Domaći su do prednosti stigli u 14. minuti nakon što je Odegaard sjajno proigrao Havertza koji je izašao sam pred Alisona koji mu je odbranio udarac, ali lopta se odbila do Sake koji je bio koncentrisan i zatresao mrežu.

Uslijedile su nevjerovatne odbrambene pogreške, u trećoj minuti nadoknade prvog dijela Raya nije na vrijeme izašao pokupiti loptu koju je gradio Saliba, a potom se ona odbila od Gabriela u mrežu. No, u 67. minuti gosti su uzvratili poklon, Van Dijk je sada gradio loptu za svog vratara. Alison ju je, pak, u pokušaju ispucavanja promašio te ostavio Martinelliju prazan gol, što Brazilac nije propustio.

Konačnih 3:1 postavio je Trossard u drugoj minuti nadoknade drugog dijela. Nakon krasne solo akcije proturio je loptu kroz noge Alisona. Drugi Arsenal sada ima 49 bodova, dva manje od vodećeg Liverpoola. No, treći Manchester City ima 46 bodova i dvije utakmice manje, od kojih će prvu odigrati u ponedjeljak kod Brentforda.

Nakon utakmice trener Arsenala Mikel Arteta je izveo potez koji je odmah zapalio društvene mreže i posebno naljutio navijače Liverpoola. Španac je u stilu kolege mu sa suprotne strane došao do centra i navijače Topnika pozdravio poznatim Kloppovim načinom proslave.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo