03.02.2024 / 13:06 Politika - Sjednica GO SNSD

Dodik: Dva pitanja interesuju Zapad - Kosovo i RS

U Srpcu je u toku sjednica Glavnog odbora SNSD-a, gdje će biti izabrani potpredsjednici i generalni sekretar, te presjedništvo stranke.

Usvojen je dnevni red, a sjednici prisustvuje 347 delegata od njih 410.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će Glavni odbor SNSD-a razmatrati i izvještaj o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u BiH.

"Danas se u svijetu svi pozicioniraju, i u tom kontekstu treba gledati i našu poziciju. 'Objektivni Zapad' kako ga danas zovu predvode SAD, i očigledno da su oni krenuli u hibridni rat protiv svih onih koji ne razmišljaju kao oni. Јedna od njihovih teza jeste i nestanak RS-a. Danas postoje dva pitanja koja interesuju Zapad. Oni su vezani za Kosovo i Metohiji i RS. Sve ostalo riješili su uz pomoć svojih satelita u regionu", poručio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Sjednici Glavnog odbora, između ostalih, pored Dodika, prisustvuju i visoki funkcioneri ove stranke Željka Cvijanović, Radovan Višković, Siniša Karan, Nikola Špirić, Alen Šeranić, Denis Šulić, Miloš Bukejlović, Danijel Egić, Savo Minić, Sanja Vulić, Staša Košarac, Radovan Kovačević, Snježana Novaković Bursać, Srđan Amidžić i Željka Stojičić.

"Osim toga, članovi Glavnog odbora biće upoznati sa očekivanjima u vezi sa lokalnim izborima ove godine", rekao je Dodik.

Glavni odbor razmatrat će i aktuelnu političku situaciju u manjem bh. entitetu RS i BiH.

Sjednica Glavnog odbora SNSD-a održava se u Sportskoj dvorani "9. januar" u Srpcu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo