9°C
Mostar 19°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 9°C

19.01.2024 / 14:28 Svijet - 19 miliona pregleda

Mladi pobunjenik postao je viralna senzacija

Mladi pobunjenik postao je viralna senzacija
Foto: Screenshot

Rashid al-Haddad pripadnik je Huta, jemenske pobunjeničke skupine koja podupire Iran, a koja je napadima na teretne brodove u Crvenom moru izazvala odgovor Velike Britanije i SAD.

19-godišnji Rashid, kojeg na Instagramu prati više od 34 hiljade ljudi, na društvenim mrežama redovno objavljuje snimke zarobljenih teretnih brodova u Crvenom moru. Njegov TikTok profil, na kojem je također imao brojne pratitelje, trenutno je ugašen, no nije poznato iz kojih razloga.

Mladi pobunjenik svojim je izgledom privukao pažnju na društvenim mrežama, a jedna od njegovih snimki pregledana je čak 19 miliona puta te je zaradio nadimak "jemenski Timothée Chalamet".

Međutim, izgleda da Rashid nije zadovoljan pažnjom koju dobiva na račun izgleda jer je nedavno na X-u podijelio članak objavljen u Newsweeku u kojem ga se predstavlja kao zgodnog Huta koji je zaludio obožavateljice na TikToku.

"Nikad nisam govorio o ljepoti ili bilo čemu drugom, naš problem je jedino Palestina i ovo nije vrijeme za razgovor o nečijem izgledu", osvrnuo se na članak pa dodao: "Nadam se da će moja poruka stići do slobodne Palestine i da ćemo se nastaviti boriti protiv izraelske agresije koja predstavlja kršenje ljudskih prava."

Inače, iako se na društvenim mrežama mogu naći objave na kojima pozira u vojnoj odjeći i s automatskom puškom, zasad nema dokaza da je izravno sudjelovao u otmici i napadima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo