13°C
Mostar 18°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 13°C

10.01.2024 / 06:45 BiH - Vremenska prognoza

Nakon kratkotrajne zime naredne sedmice nas čeka novo zatopljenje

Nakon kratkotrajne zime naredne sedmice nas čeka novo zatopljenje
Foto: Vijesti.ba
Nakon par dana pravih zimskih temperatura, čini se da nas naredne sedmice očekuje novi val toplijeg vremena.

Tako bar tvrde meteorolozi na stranici BHMeteo, koji su objavili vremensku prognozu za naredne dane.

Kako kažu, od iduće sedmice se očekuje znatno zatopljenje vrijeme i južina.

"Zima nam je nakratko pokazala zube, do kraja ove sedmice hladno uz lokalno jače jutarnje minuse i zadržavanje snijega na tlu gdje je pao.

Od iduće sedmice zima se povlači prema sjeveru. Očekuje se osjetno zatopljenje i povremena južina uz "aktiviranje" Atlantika", navode iz BHMeteo.

Danas će većinom biti pretežno sunčano vrijeme, više oblačnosti moguće u sjeverozapadnim dijelovima Bosne. Bez padavina. U srijedu vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura -11 do -4, na jugu do 3, dnevna temperatura -3 do 3, na jugu do 11 °C.

Zima nam je nakratko pokazala zube, do kraja ove sedmice hladno uz lokalno jače jutarnje minuse i zadržavanje snijega na...

Posted by BHMETEO.ba on Utorak, 9. januar 2024.


Za četvrtak meteorolozi sa BHMeteo.ba najavljuju većinom pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblačnosti najavljeno je na jugu zemlje, ali bez padavina. Jutarnja temperatura -13 do -5, na jugu do 2 stepena, dnevna temperatura -1 do 6, na jugu do 12.

U petak, 12. januara je moguć kratkotrajan prodor hladnijeg zraka sa sjeveroistoka kontinenta koji bi nam uz naoblačenje donio lokalno malo snijega ili njegovo "provijanje" u Bosni. Za vikend(13./14.01.), prema trenutnim prognozama očekuje se sunčano vrijeme uz jače minuse i mraz u jutarnjim satima dok bi tokom dana uz više sunca bilo nešto ugodnije i temperature u plusu.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo