13°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

07.01.2024 / 15:24 BiH - Na Trgu slobode

U Tuzli obilježen pravoslavni Božić, uživali građani svih konfesija

U okviru manifestacije “Zima u Tuzli”, danas je na Trgu slobode organizovano, sada već tradicionalno, obilježavanje pravoslavnog Božića, u čijoj su realizaciji učestvovali i Udruženje mladih „Obnova“ i Kolo srpskih sestara Tuzla, uz nastup folklornog ansambla Panonija iz Tuzle.

Uz kuhano vino i kolače brojni Tuzlaci svih konfesija danas su proslavili najradosniji pravoslavni praznik.



Zajedničkom druženju je prisustvovao i gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

"Ovo još jednom pokazuje opredjeljenost Tuzle ka zajedničkom životu, poštovanju različitosti, te bih želio da svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti od srca čestitam Božić, te im poželim mnogo zdravlja, sreće, sloge, jedinstva i zajedništva", kazao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

I Turistička zajednica Tuzla aktivno učestvuje u organizaciji proslave Bozića već nekoliko godina.

"Raduje nas da naša Zima u Tuzli i dalje održava svoj karakter jedne otvorene manifestacije, u kojoj obilježavamo sve bitnije praznike i datume. Ovo je manifestacija koja zapravo otvara svoja vrata svima te želimo da radost blagdana dijelimo zajedno", navela je Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice Tuzla.


Praznični program se nastavlja u večernjim satima kada će od 20 sati na Trgu slobode nastupiti Tamburaški sastav “Komšije”.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo