13°C
Mostar 16°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

21.11.2023 / 16:43 Svijet - Gaza

Hrabra palestinska novinarka se javila video porukom, par trenutaka kasnije je poginula

Hrabra palestinska novinarka se javila video porukom, par trenutaka kasnije je poginula
Screenshot
Palestinska novinarka Ayat Al-Khadour poginula je sinoć u toku izraelskog zaračnog napada u toku kojeg je pogođena i kuća u kojoj je živjela

Vijest o njenoj smrti objavila je novinska agencija Middle east Monitor.

Prema njihovim informacijama, Al-Khaodur je video, u kojem govori o izraelskom bombardovanju, objavila samo nekoliko trenutaka prije nego što je jedan od projektila pogodio kuću u kojoj je živjela na istoku Gaze.

Na pomenutom snimku ova hrabra novinarka je nagovijestila da je to možda njeno i posljednje javljanje. Nažalost, ispostavilo se kako je bila upravu...

- Ovo bi mogao biti moj posljednji video. Danas je okupator ispalio bombe s bijelim forsforom na područje stambenog projekta Beit Lahia, kao i termobarične bombe. Bacali su letke pozivajući na evakuaciju područja i svi su otišli. Svi su u panici istrčali na ulice, ne znajući kuda idu. Mi smo podijeljeni. Mali broj nas, uključujući i mene, ostali smo kod kuće. Svi ostali su evakuisani. Ne znamo gdje su otišli. Situacija je krajnje zastrašujuća. Prizor je užasan. Ovo što nam se dešava je teško. Neka nam se Bog smiluje", rekla je hrabra Al-Khaodur.

Nešto ranije, dokumentovala kako Izrael navodno koristi fosforne bombe pri gađanju civilnih ciljeva u Gazi.

Ove bombe su, inače, strogo zabranjene po međunarodnim ženevskim konvencijama o ratovanju i predstavljaju grubo kršenje prava.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo