16.11.2023 / 23:15 SHOW - Tužba bivše djevojke

Sean ‘Diddy’ Combs optužen za silovanje i zlostavljanje

Sean ‘Diddy’ Combs optužen za silovanje i zlostavljanje

Producenta i muzičara Seana Combsa tužila je u četvrtak federalnom sudu njegova bivša djevojka, R&B pjevačica Cassie, čije je pravo ime Casandra Ventura, koja tvrdi da je silovana i izložena godinama fizičkog i drugog zlostavljanja od strane Combsa.

"Nakon godina u tišini i tami, konačno sam spremna da ispričam svoju priču i da govorim u svoje ime i za dobrobit drugih žena koje se suočavaju sa nasiljem i zlostavljanjem u svojim vezama", rekao je Ventura u izjavi za CNN.

„Kako se bližio istek njujorškog Zakona o preživjelim odraslim osobama, postalo je jasno da je ovo prilika da progovorim o traumi koju sam doživjela i od koje ću se oporavljati do kraja života.”

"Gospodin Combs žestoko poriče ove uvredljive i nečuvene optužbe”, rekao je Ben Brafman, advokat Combsa, u izjavi poslanoj CNN-u putem Combsovog publiciste.

“Posljednjih 6 mjeseci, gospodin Combs bio je podvrgnut upornom zahtjevu gospođe Venture za 30 miliona dolara, pod prijetnjom da će napisati štetnu knjigu o njihovoj vezi, što je nedvosmisleno odbijeno kao očigledna ucjena.

Uprkos tome što je povukla svoju početnu prijetnju, gospođa Ventura je sada pribjegla podnošenju tužbe prožete neutemeljenim i nečuvenim lažima, s ciljem narušavanja reputacije gospodina Combsa i traženja plate.”


(Vijesti.ba)

Izdvajamo