11.11.2023 / 22:52 SHOW - New York

Jared Leto popeo na Empire State Building kako bi promovirao predstojeću turneju

Jared Leto popeo na Empire State Building kako bi promovirao predstojeću turneju
Foto: Today

Odvažna zvijezda "Dallas Buyers Cluba" i frontmen Thirty Seconds to Mars rekao je da je penjanje na neboder u New Yorku bio dugogodišnji lični cilj.

Glumac i pjevač popeo se na dio vanjske strane Empire State Buildinga 9. novembra, putujući do vrha jednog od svjetski prepoznatljivih nebodera. .

"Bio sam više uzbuđen nego nervozan što ću vam reći istinu", rekao je Leto. „Ali moram da budem iskren, bilo je veoma, veoma teško. Bilo je mnogo teže nego što sam mislio da će biti.

"Samo izdržljivost koja je bila potrebna, izdržljivost koja je bila potrebna, i bilo je vrlo oštro."

Rekao je da je pokušao da precrta željenu stavku na svojoj listi, kao i da promoviše predstojeću svjetsku turneju svog benda, Thirty Seconds to Mars, koja će trajati od marta do septembra 2024.

"To je nevjerovatno", rekao je. „Gledati kako sunce izlazi nad gradom koji mi je toliko značio. Još od malih nogu, Njujork je predstavljao mesto na koje ste otišli da biste ostvarili svoje snove.

On se popeo na istočnu stranu zgrade od spratova 86 do 104, otprilike 20-minutni uspona.

Leto je stigao do dijela zgrade koji svijetli, a zatim se popeo na sva tri njena nivoa dok nije završio svoj uspon kod ledenog štita, koji se nalazi u podnožju čuvene antene zgrade.

"Uspeo sam do vrha i samo sam rekao, video sam svoju majku na prozoru 80. sprata i to je bilo lijepo iznenađenje", rekao je Leto.

On je prva osoba koja se ikada legalno popela na vrh Empajer stejt bildinga, potvrdili su zvaničnici ovog obeležja.

Tokom svog uspona, glumac je bio u punoj penjačkoj opremi sa užadima koji su ga osiguravali u slučaju da izgubi stisak.

Predstojeća turneja je podrška šestom studijskom albumu Thirty Seconds to Mars, rok benda Leto koji je osnovan 1998. godine sa njegovim starijim bratom Shanonom. Grupa je u septembru objavila "It's the End of the World but It's a Beautiful Day".

Trenutak King Konga zvijezde "Morbiusa" na Empire State Buildingu bio je samo njegov posljednji odvažni trenutak.

Prošle vratolomije glumca i pjevača uključuju peljanje po zidu hotela u Berlinu bez pojasa i bungee skakanje na njegovu koncertnu binu pred hiljadama ljudi. Na Instagramu je također podijelio video snimke na kojima se penje po zidu hotela u Berlinu bez pojasa i bungee skaka u ogromnu gomilu na koncertu Thirty Seconds to Mars.

Leto je također uspješan penjač koji za prijatelja smatra zvijezdu "Free Solo" i legendarnog penjača Aleksa Honolda. Režirao je dokumentarni film u pet dijelova 2016. pod nazivom "Great Wide Open" u kojem je istražio nekoliko kultnih nacionalnih parkova u zemlji kao što su Yosemite i Yellowstone.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo