05.11.2023 / 20:28 Muzika i Film - Slavna petorka

Bend Joker Out dobio Zlatnu ploču za singl 'Carpe Diem'

Bend Joker Out dobio Zlatnu ploču za singl 'Carpe Diem'
Foto: Vijesti.ba
Najveći regionalni bend novije generacije Joker Out primio je svečanu nagradu Zlatna ploča za singl „Carpe Diem“ koji je dostigao dva miliona premium streamova u Finskoj.

Ovim priznanjem bend se izdvaja kao jedini regionalni sastav koji je postigao ovakav uspjeh. Nagradu svečano dodeljuje Virgin Music Group, a certificira IFPI Finska za singl koji trenutno broji 40 miliona slušanja širom svijeta.


Petorku koju čine Kris, Bojan, Jure, Jan i Nace karakterizira nevjerojatna energija, jedinstveni vizualni identitet i moćan zvuk koji je za kratko vrijeme osvojio publiku širom Europe, o čemu, uz ovo priznanje, svjedoči i niz rasprodanih koncerata.

„Veoma sam zahvalan što je Virgin Music Group dio Joker Out porodice To što imamo priliku da uručimo bendu IFPI certifikat za „Carpe Diem“ u Finskoj nije samo zadovoljstvo i potvrda njihovog uspjeha van domaćeg tržišta već i dokaz da jezik nije barijera za internacionalan uspjeh,“ izjavio je Fabian Stilke, generalni direktor Universal Music Group za Zapadni Balkan.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo