26.10.2023 / 14:55 BiH - Hotel Holiday

8. Sarajevo Unlimited i ove godine okuplja tržišne lidere i najuspješnije svijeta tehnologija

8. Sarajevo Unlimited i ove godine okuplja tržišne lidere i najuspješnije svijeta tehnologija
Foto: PR

Institucije, tržišni lideri, zvijezde industrija iz oblasti tehnologija i preduzetništva, predstavnici međunarodnih organizacija i mladi osmu godinu za redom čine Sarajevo Unlimited!

8. Sarajevo Unlimited konferencija koja će okupiti eksperte spomenutih oblasti održat će se 8. novembra 2023. godine u hotelu Holiday, u Sarajevu.

Kroz takmičenje Smart-up Sarajevo koje prethodi Forumu organizatori okupljaju inovativne mlade ljude koji će predstaviti sjajne ideje iz oblasti savremenih tehnologija, ICT-a, e-uprave, pametnog saobraćaja i drugih. Ove godine bit će upriličena svečana dodjela nagrada u nekoliko kategorija na svečanoj ceremoniji otvaranja Foruma.

„Već osmu godinu na Forumu predstavljamo uspješne modele poslovanja, nove trendove sa akcentom na tehnologije, te dajemo značajnu mogućnost razmjene iskustava na međunarodnom i regionalnom nivou, ali i svjetskom – iz različitih oblasti ujedinjenih između inovacija, tehnologija i poduzetništva. Na ovaj način ostvarujemo iznimno jačanje saradnji, što već i samo po sebi privlači i unapređuje investicije.“, navode organizatori.

Sedmi Sarajevo Unlimited stavlja u fokus na savremene tehnologije, nove modele poslovanja i iskustva profesionalaca u vodećim kompanijama svijeta koja će učesnicima biti predstavljena kroz keynotes.

Pored zanimljivih workshops za 3D printing industriju i aditivne tehnologije, sjajni paneli očekuju vas na dan konferencije koji će biti fokusirani na E upravu, Primjenu umjetne inteligencije u poslovanju, Turizam 4.0, Pametni saobraćaj, E-commerce, te Copyrights.

Besplatnu registraciju na Forum možete izvršiti putem linka (https://forms.gle/6R3xUfD1MFfCqDYJ8).

„Vlada Kantona Sarajevo je naš najveći institucionalni partner te daje izniman doprinos realizaciji ovogodišnjeg Foruma, uz podršku i partnerstvo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Ponosni smo da su naši ovogodišnji partneri BH Telecom, Huawei, EU Delegacija, Evropska unija i vlada SR Njemačke, AMUS, Porsche, EP Mobile, Core, NLB banka, Ananas, E – Commerce asocijacija Bosne i Hercegovine, te E – Commerce Asocijacija Sjeverne Makedonije, Mozaik Fondacija i 3D Republika.”, naveli su. Tokom Sarajevo Unlimiteda mladi ljudi, poduzetnici i student će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima Digitalnih inovacijskih habova (DIH) iz BiH, koji su uspostavljeni i podržani kroz projekat Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća/EU4DigitalSME, sufinansiranog od strane Evropske unije i vlade SR Njemačke, te saznati više o prilikama, izazovima i mogućnostima saradnje u digitalnom dobu.

Pozivamo vas da iskoristite priliku jer učešće na 8. Sarajevo Unlimited konferenciji znači ulazak u svijet inspirativnih svjetskih i domaćih primjera izvanrednih praksi i iskustava, te otkrivanje svježih ideja i inovativnih poslovnih modela u ključnim oblastima tokom ovog vremena ekspanzije tehnologija.

Sve relevantne informacije su dostupne i putem naše službene web stranice – posjetite weareunlimited.ba kako biste saznali više.

Medijski partneri Radio M i portali vijesti.ba i biznis.ba.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo