17.10.2023 / 10:48 Fudbal - Plasman na EURO

Stojković uoči meča Srbije i Crne Gore: 'Najvažnija utakmica u kvalifikacijama'

Stojković uoči meča Srbije i Crne Gore: 'Najvažnija utakmica u kvalifikacijama'
Foto: Vijesti.ba

"Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama", poručio je Dragan Stojković, selektor fudbalske reprezentacije Srbije uoči večerašnjeg meča protiv Crne Gore.

 

 

Poslije dva vezana poraza od Mađara „orlovi“ su drugi na tabeli sa sedet bodova, dok je Crna Gora treća sa osam, uz meč manje, pa „sokoli“ u ovom trenutku imaju veću šansu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Mađarska je prva u grupi sa 13 bodova i na gostovanju Litvaniji može da osigura plasman.

„U Budimpešti je bila važna utakmica, ali ne najvažnija. Ovo je meč istine. Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama. Znam da želimo i možemo. Srbija će igrati najbolje što može da dođe do cilja“, poručio je Stojković.

Želi da selekcija Srbije u duelu sa Crnom Gorom pokaže igru iz Budimpešte, koja je kako smatra bila dobra bez obzira što je rezultat na kraju izostao.

„Srbija će pokazati ono što može i želi. Fudbal je takav. Nekad i pobediš nezasluženo, ali pokazali smo stav protiv Mađara. Ono što je najvažnije pred meč sa Crnom Gorom mi sami od sebe zavisimo i to je velika stvar. Tu šansu ne želimo da ispustimo. Ono što možeš danas da uradiš nikad ne ostavljaj za sutra“, zaključio je Stojković.

Utakmica na stadionu 'Rajko Mitić' u Beogradu igra se večeras od 20:45 sati, prenose Nezavisne novine.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo