26.08.2023 / 18:33 Regija - Udes kod Požarevca

Srbija: Poginuo pomoćnik ministra koji je dobio medalju od Putina

Srbija: Poginuo pomoćnik ministra koji je dobio medalju od Putina
Foto: Facebook
Miloš Kovačević (1992), pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, iz Sektora za boračko-invalidsku zaštitu, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 1.30 časova u mjestu Ljubičevo kod Požarevca.

Bio je državni službenik u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja.

Prije nego što je ušao u Vladu, Kovačević je bio odbornik SNS u Valjevu, a vodio je i Beogradski centar za srpsko-rusku saradnju. Prije toga je radio u Ministarstvu vanjskih poslova, dok je prethodno bio zaposlen i kao saradnik za bezbjednost u Telekomu Srbije.

Kovačević je, kako su prenijeli mediji, od ruskog predsjednika Vladimira Putina dobio posebnu medalju i diplomu za organizovanje učešća više od 200 mladih iz Srbije na Svjetskom festivalu mladih i studenata u Sočiju.

Bio je dio delegacije Valjeva koja je radila na pobratimljenju tog grada sa Sočijem, poslije čega je u lokalnim medijima objavljeno da je „Valjevo izašlo na Crno More“.

Bio je aktivan na društvenim mrežama, gdje je često objavljivao fotografije sa posla, ali i iz privatnog života, na osnovu kojih se može zaključiti da je volio Partizan. Oženjen je i otac.

Do nesreće je došlo noćas oko 1.30 sati u mjestu Ljubičevo kod Požarevca, u kojoj su učestvovali automobil marke „Peugeot 508“ i teretno motorno vozilo „man“.

Pored Kovačevića, koji se nalazio u svojstvu putnika u automobilu, poginuo je i vozač autombila D.B., piše Blic.

Na Twitteru kruži video napada na Kovačevića neposredno prije nesreće:



(Vijesti.ba)

Izdvajamo