19.08.2023 / 06:00 Muzika i Film - Razgovor za Vijesti.ba

Doris Dragović o muzičkoj sceni danas: Vrijeme će dati sud

Doris Dragović o muzičkoj sceni danas: Vrijeme će dati sud
Foto: Vijesti.ba

Jedna od najvećih diva s ovih prostora Doris Dragović sinoć je u Mostaru održala scensko-produkcijski spektakl na stadionu Kantarevac.

Vlasnica brojnih hitova čija blistava karijera traje već 40 godina izvela je svima poznate „Željo moja“, „Malo mi za sriću triba“, „Marija Magdalena“, „Šakom o stol", „Ni riči", „Neću propast ja",...

U razgovoru za Vijesti.ba odgovorila je na pitanje zašto se u Mostaru, kako kaže, osjeća kao kod kuće.

"Pa taj osjećaj kao da dolazim doma. Toliko sam dobila ljepote, ljubavi. Vi se osjećate doma tamo gdje vam je nešto blisko, tamo gdje vam je nešto poznato, gdje prepoznajete sebe zapravo u ljudima koji vas okružuju, a to je moj osjećaj svaki put kad dođem u Mostar", kaže Doris.

Na mostarski koncert stigla je publika iz cijele BiH pa smo je pitali planira li još neki koncert u našoj zemlji. 

"Naravno, vrlo rado. Nikad nije do nas i do ljudi koji bi slušali. Uvijek ima između nas taj menadžersko-produkcijski momenat. Inače, vrlo, vrlo, vrlo rado. Jedva bih čekala", rekla je Doris.

Pitali smo je i koji je recept za uspjeh koji traje već decenijama te činjenicu da na koncerte dolazi publika svih generacija.

"Kad bih ja to znala, ja bih to prodavala. Ja bi fino na banku, na pazar i idemo. Ne volim zapravo uopće o tome razmišljati, to mi nije važno, nije mi nešto što me okupira. Okupira me uvijek pjesma, kako ću donijeti tu pjesmu, da li mogu još nešto bolje, da li mogu zanimljivije, napraviti je da nekako bude nova. Ne znam čak ni objasniti sve to što želim staviti i što donosim na tu pozornicu. Jedino mi je bitno koliko i kako to što sam donijela utiče na te ljude koji te pjesme slušaju. Sve drugo nije važno, nije do mene", kaže Doris. 

Na pitanje o današnjoj muzici i muzičkoj sceni na ovim prostorima nije direktno odgovorila.

"Ja vam ni to neću naravno odgovoriti. To nije važno, zato što nam je potrebno vrijeme. Potreban nam je vremenski odmak od ovoga što se u ovom trenutku događa, da bismo znali koja je sudbina pjesama, nova koje smo pjevali. Možda ništa neće valjati, možda će nešto i ostati. Tim dijelom se ja bavim i to mi je zanimljivo. Treba dati vremenu sud i sukno, škare, pa da vidimo i kažemo kako je bilo", kaže Doris.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo