13.08.2023 / 16:34 BiH - Regionalni događaj

Gradonačelnik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta otvorili Gradsku regatu

Gradonačelnik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta otvorili Gradsku regatu
Foto: Arhiva

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić, zajedno sa potpredsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Ivom Filipovićem, otvorio je manifestaciju „Gradska regata-karneval na vodi Brčko 2023“.

Gradonačelnik Nišić svim prisutnim poželio je dobrodošlicu rekavši da ova manifestacija predstavlja regionalni događaj koji je epicentar ovakvih događanja u regiji, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

- Nadam se da će ovo biti dugogodišnja tradicija. Mi ćemo učiniti sve da uskladimo ljepotu rijeke Save i njene obale i da dolazak u naš grad ne bude samo zbog obaveze, već zbog emocije i potrebe da uživate u bogatim turističkim sadržajima - istakao je gradonačelnik Nišić.

Potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović je podsjetio da današnja manifestacija govori koliko je važan Brčko distrikt BiH, rijeka Sava i Ficibajer.

- Mislim da politici ovo treba biti putokaz na koji način da razvija turizam u Brčko distriktu BiH - kazao je Filipović.

Gradsku regatu pod pokroviteljstvom Vlade i Skupštine Brčko distrikta BiH, a u saradnji s gradskim službama i nevladinim organizacijama organizira Nautički klub Brčko.

Predstavnici Nautičkog kluba kazali su da su zadovoljni odazivom čamaca i sudionika te su pozvali i na muzički program koji se održava u 19 sati.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo