13.07.2023 / 09:58 Rat u Ukrajini - Penzionisani general iz SAD

'Prigožin vjerovatno mrtav, a sastanak sa Putinom vjerovatno lažiran'

'Prigožin vjerovatno mrtav, a sastanak sa Putinom vjerovatno lažiran'
Foto: Vijesti.ba

Šef pobunjeničke plaćeničke grupe Wagner Jevgenij Prigožin vjerovatno je ili mrtav ili je u zatvoru, a njegov veoma popularan sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nakon njegove...

... neuspjele pobune je vjerovatno lažiran, kaže bivši visoki američki vojni vođa Robert Abrams, prenosi NY Post.

Penzionisani general Robert Abrams, saradnik ABC Newsa koji je ranije služio kao komandant američkih snaga u Koreji, podijelio je svoja razmišljanja o neizvjesnoj Prigožinovoj sudbini nakon kratkotrajne oružane pobune Wagner grupe prošlog mjeseca, prenosi Danas.

„Moja lična procjena je da sumnjam da ćemo Prigožina ikada ponovo vidjeti javno“, rekao je Abrams za ABC News.

„Mislim da će ga ili sakriti, ili poslati u zatvor, ili će se baviti nekim drugim načinom, ali sumnjam da ćemo ga ikada više vidjeti.

Upitan da li misli da je biznismen milijarder živ nakon što je predstavljao najznačajniji izazov Putinovom režimu otkako je došao na vlast 1999. godine, Abrams je rekao: „Ja lično mislim da nije, a ako jeste, negdje je u zatvoru.”

Penzionisani general sa četiri zvijezdice je takođe izrazio sumnju u vezi sa sastankom koji je, prema riječima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, Putin održao sa Prigožinom i svim svojim višim komandantima Wagnera 29. juna, pet dana nakon prekinute pobune, piše NY Post.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo