12.07.2023 / 19:59 BiH - Foto

Ovo su bazeni "Akvana" oko kojih traje golema polemika u Banjaluci

Bazeni "Akvana" banjalučki je mali vodeni raj u centru Banja Luke, u naselju Borik, i okupljalište je ugavnom mlađe populacije.

Novinar Vijesti.ba posjetio je ovo gradsko kupalište i gradsko preduzeće koje je do prije par dana bilo na meti medija jer se spekulisalo da će bazeni biti zatvoreni.

Siniša Zeić, zamjenik direktora JP "Akvana", pojasnio je da ne postoje nikakve prepreke u radu ovog javnog preduzeća, te da se tu ponajviše radi o medijskoj pompi i političkim spekulacijama.

"Nema nikavih problema i Akvana opstaje i ostaje. Trenutno se dovršava dokapitalizacija našeg preduzeća, a naravno poličari i novinari od svega toga prave senzaciju stvarajući problem i gdje ga nema. Akvana je nikad bliža u razriješavanju dosadašnjih problema i to je nešto što će sasvim sigurno biti riješeno jako brzo. Mi čak imamo planove da svojim korisnicima dodatno uljepšamo boravak na bazenima novim toboganima i ostalim sadržajima", rekao je Zelić.

Kada je riječ o tome do kada će bazeni raditi ove godine, zamjenik direktora je kazao da iz opravdanih razloga sezona traje do početka septembra.

"Mi smo godinama pokušavali da produžimo sezonu i cijeli septembar ako bude lijepog vremena. Međutim, čim skola počne u Akvani se smanji broj posjetilaca i nama bude preskupo da održavamo bazene. Ali do početka školske godine sigurno je da će Akvana biti otvorena i to se neće promjeniti", pojaznio je sagovornik.

On nam je na kraju rekao par riječi i o cijeni karata.

"Postoje predsezonske akcije, a tu su i akcijski posputi u smislu karata za višečlane porodice. Za penzionere nemamo popust ali oni koriste karte sa kojim se može ući više puta gdje je već obračunat popust. Sezonska ulaznica je 140 maraka, a imamo i sezonske ulaznice koje važe za 30, 20 i 10 ulazaka koje su puno jeftinije nego da se kupuje dnevna karta od 7 maraka", objasnio je Zelić.

Napomenimo da je prije par dana menadžer grada Banjaluka, Bojan Kresojević, na konferenciji za novinare rekao sljedeće:

"Nakon što smo uspjeli u namjeri da obezbijedimo sredstva za povrat dugova „Akvane“, danas se nalazimo u situaciji da osam dana nakon usvajanja ovih odluka predsjednik Skupštine Grada ih nije potpisao, što podarzumijeva da smo osam dana blokirani da nastavimo proceduru oko kreditnog zaduženja i dokapitalizacije „Akvane“ i samim tim i vraćanja dugova prema dobavljačima", skrenuo je pažnju gradski menadžer.

On je dodao i to da su pozvali na kršenje člana 103. Zakona o lokalnoj samoupravi gdje predsjednik Skupštine svojim nečinjenjem onemogućava rad gradonačelnika kao drugog organa Grada Banje Luke.

"Mi očekujemo njihovo hitno postupanje i očekujemo da će na taj način ministarstvo omogućiti po hitnom postupku da se potpišu odluke i da nastavimo sa procedurom – objasnio je Kresojević, dodajući da je predsjednik Skupštine pisanim putem obaviješten da u svakom trenutku može da preuzme sve stvari, uključujući i pečat, iz kancelarije koju je do sada koristio", rekao je Kresojević.


E.B


(Vijesti.ba)

Izdvajamo