16°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

01.07.2023 / 21:44 Svijet - Peti dan nereda

Marseille pod opsadom: Policija koristi suzavac

Francuska je ušla u petu večer nereda koje je izazvalo policijsko ubojstvo tinejdžera Nahela M., 17-godišnjaka alžirskog i marokanskog podrijetla koji je pokopan danas Nanterreu u blizini Pariza ...

Vlada je širom zemlje rasporedila 45.000 policajaca i nekoliko oklopnih vozila ne bi li suzbila najgoru krizu u Macronovog mandata od protestnog pokreta žutih prsluka.

U četvrtoj noći nereda zapaljeno je više od 1300 automobila i izazvano 2560 požara na cestama, objavilo je francusko ministarstvo.

Dodatne policijske snage su poslane Marseille. Pojačanja tamošnjim snagama reda uključuju ​​pripadnike elitne taktičke jedinice GIGN, ali i dodatnih 200 agenata iz CRS-a - mobilnih rezervnih časnika Francuske nacionalne policije. CRS 8, specijalizirana jedinica za urbano nasilje, raspoređena je također u Lyonu

BBC navodi da je grupe ljudi pokušavaju opljačkati trgovine u Canebièreu, jednoj od glavnih trgovačkih ulica u Marseilleu. Lokalni mediji navode kako je policija dosad uhapsila 14 osoba te da su grupe pljačkaša učinkovito razbijene zahvaljujući brojnim policijskim snagama raspoređenim u gradu, Od 14 uhapšenih osoba, sedam ih je uhvaćeno u krađi iz trgovine u trgovačkom centru, dok su ostale osobe pokušale provaliti u vatrogasnu stanicu Canebière, ali ih je policija spriječila. Tijekom akcija u Marseilleu policija je, navodi se, koristila suzavac, dok su protrstanti nju zasuli različitim predmetima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo