10.06.2023 / 23:00 Muzika i Film - Sjajna atmosfera

Koncertom Amire Medunjanin otvoreni 'Vogošćanski dani'

Koncertom Amire Medunjanin večeras je zvanično otvorena ovogodišnja manifestacija privrede, kulture i sporta „Vogošćsanski dani 2023“.

Manifestacija će trajati do 30. juna i u okviru nje bit će održano više programa iz oblasti kulture, sporta te zabavnih sadržaja vezanih za najmlađu publiku.

Tradicinalno će biti održano i „Veče folklora“, a svojim koncertom vogošćanima će se predstaviti i „Mustra orchestar“ sa izvođenjem tradicionalne muzike naroda Balkana te Hanad Džehverović sa gostima, grupa „Konvoj“, Ansambl „Nota“ i hor „Hazreti Hamza“.

U nedjelju 11.06.2023.godine na takmičarskoj stazi Leđenica biće organizovan “Kup Vogošća” u lovu ribe udicom na plovak. Takmičenje počinje u 9 sati ujutro. Od 15 sati na trgu branilaca Vogošće desiće se program pod nazivom “Porodična olimpijada (zabava za cijelu porodicu)”.

U ponedjeljk 12.06.2023.godine, od 17 sati će udruženje “Korak više” u foajeu ispred Kino sale predstaviti izložbu “Sjećanje na Almu Hamzić”. Od 20 sati i 30 minuta u Kino sali će biti odigrana predstava “Luda kuća” Edina Drljevića koju je režirao Saša Petrović. Igraju Armin Omerović, Edin Drljević, Senka Oruč, Aida Bukva, Mirsad Imamović i Midhat Slatina.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo