10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

30.05.2023 / 11:00 Ekonomija - Vlada KS

Raspisane javne nabavke za obnovu Ložioničke i izgradnju trake za Zapadni prilaz gradu

Raspisane javne nabavke za obnovu Ložioničke i izgradnju trake za Zapadni prilaz gradu
Foto:Vijesti.ba

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo je jučer raspisala postupak javne nabavke za dva projekta, jedan u Novom Sarajevo, drugi na Ilidži, a oba će imati veliki značaj za građane Kantona Sarajevo. 

Radi se o rehabilitaciji dijela ulice Ložionička i izgradnji trake za ubrzanje na cestu Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža.

"I ove godine imamo u planu značajan broj projekata cestovne infrastrukture koji će za cilj imati kvalitetnije i sigurnije saobraćajnice, bilo da se radi o obnovi ili izgradnji novih saobraćajnica. Neki od njih su i ova dva za koje je jučer raspisana javna nabavka", istakao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Obnova dijela ulice Ložionička planirana je od povezivanja na krak novoprojektovane kružne raskrsnice, do ulice Zmaja od Bosne u dužini od 400 metara. Procijenjena vrijednost javne nabavke je 996.000 KM bez PDV-a.

Za izvođenje radova na izgradnji trake za ubrzanje na cesti Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža planirano je zaključenje okvirnog sporazuma na dvije godine, a procijenjena vrijednost za ovaj projekt je 2,2 miliona KM bez PDV-a.

Oba postupka javnih nabavki raspisana su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i podzakonskim aktima.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo