15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

29.05.2023 / 08:18 Politika - Predsjedništvo BiH

Bećirović čestitao Erdoanu pobjedu na predsjedničkim izborima

Bećirović čestitao Erdoanu pobjedu na predsjedničkim izborima
Foto: Vijesti.ba

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdoğan) pobjedu na predsjedničkim izborima.

- Poštovani gospodine predsjedniče, U ime građana Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, dozvolite da Vam, u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputim srdačne čestitke na ostvarenoj pobjedi na predsjedničkim izborima i Vašem ponovnom izboru za predsjednika Republike Turske.

Uvjeren sam da ćete ovu odgovornu dužnost i dalje obavljati uspješno i predano, te da će se prijateljski i bliski odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Turske nastaviti razvijati na uzajamnu dobrobit i u interesu svih naših građana. Koristim i ovu priliku da ponovim svoju duboku zahvalnost na prijateljskoj i kontinuiranoj podršci koju pružate Bosni i Hercegovini.

Uz iskrene želje za Vaše blagostanje i uspjeh, kao i napredak i prosperitet naroda Republike Turske, primite, gospodine predsjedniče, izraze mog ličnog poštovanja - stoji u Bećirovićevoj čestitki upućenoj predsjedniku Turske povodom pobjede na predsjedničkim izborima, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo