15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

24.05.2023 / 20:24 Politika - Pohvalio se

Čović: Nema projekta u našim općinama koji nije ugrađen u budžet FBiH

Čović: Nema projekta u našim općinama koji nije ugrađen u budžet FBiH
Foto: Vijesti.ba

Svečanom akademijom Općinskog vijeća Čitluka u srijedu je obilježen Dan općine Čitluk.

Među brojnim gostima bio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je istaknuo kako će nova Vlada FBiH imati na umu sva promišljanja nižih razina vlasti kada se budu planirali budući budžeti.

- Novac koji dolazi s federalne razine vlasti je toliko mjerljiv da praktično ne možete naći projekt u našim općinama i gradovima koji nije ugrađen u federalni budžet i siguran sam da će tako biti u budućnosti – istaknuo je.

Čović je kazao kako je napravljen veliki iskorak u nastojanjima da se u Čitluku stvori mjesto ugodno za život.

– Pratimo tehnološke i sve druge promjene koje mladima trebaju danas, da stvorimo ono što je potrebno našem Čitluku, ali da opet zadržimo ono što je naša kultura i tradicija. Uz ona ključna obilježja broćanskog kraja, kada je u pitanju vinogradarstvo i poljoprivreda, mislim da danas možemo govoriti o izuzetno dobro razvijenoj infrastrukturi koju treba i dalje unaprjeđivati. Zbog toga mi je drago da čitav segment gospodarstva dobiva jednu potpuno novu dimenziju, uz ono duhovno što imamo kroz Međugorje – kazao je.

Čović je zahvalio na potpori gostima iz Republike Hrvatske zahvaljujući kojoj je, kako je kazao, u proteklom razdoblju iznesen težak i zahtjevan politički projekt hrvatskog naroda u BiH.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo