1°C
Mostar 5°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 2°C
Bihać -1°C

24.05.2023 / 11:09 Rukomet - Predstojeći vikend

RK Vogošća domaćin završnice rukometnog kupa BiH

RK Vogošća domaćin završnice rukometnog kupa BiH
Foto: RK Vogošća

U vikendu pred nama na rasporedu je final-four Kupa Bosne i Hercegovine u rukometu.

RK Vogošća odmjeriti će snage u prvom polufinalnom susretu sa RK Sloboda, dok će u drugom igrati Rk Hercegovina Nevesinje i RK Izviđač Central Osiguranje.

Meč protiv Slobode je najavio prvotimac RK Vogošća, Nikola Grujić.

“Proteklog vikenda odigrali smo posljednju utakmicu za ovu sezonu, odnijevši pobjedu nad ekipom Goražda. Nadam se da će se baš tako u tom smjeru odvijati i utakmica koja je na rasporedu već sljedeći vikend kad igramo protiv ekipe Slobode iz Tuzle. Smatram da moja ekipa i ja podjednako ulažemo trud i snagu, kako na gostujćem tako i na domaćem terenu, ali nas naš teren i naša publika dodatno motivišu i daju nam samopouzdanje za pobjedu. Ovim putem pozvao bih sve navijače i ljubitelje sporta da podrže RK Vogošća, a samim tim i svoj grad u što većem broju i da zajedno zaokružimo fenomenalno odigranu sezonu".

Mišljenje o ovoj utakmici je dao i dugogodišnji rukometaš Vogošće Ibro Jelačić.

"Što se tiče utakmice sa Slobodom mislim da su nam šanse podjednake bez obzira što igramo u našoj dvorani jer je Kup potpuno drugačije takmičenje u odnosu na ligu. Moram priznati da će tok utakmice zavisiti od forme ekipe. Mi smo prošli najteži put u Kupu, jer smo igrali protiv jakih ekipa kao što su Konjuh, Sloga Doboj i Leotar i zasluženo smo u polufinalu. Vjerujem da će ovo biti dobra rukometna utakmica i nadam se našoj pobjedi. Iskoristio bih ovu priliku i pozvao sve ljubitelje rukometa, simpatizere RK Vogošća da dođu i da nas podrže u našoj želji da prođemo u finale i da osvojimo Kup kao što smo to uradili u sezoni 2015/2016".

RK Vogošća je pozvala sve sportske zaljubljenike, rukometnu javnost iz Vogošće i Kantona Sarajevo da ih podrže na putu do novog trofeja.

Finale rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine na programu je u nedjelju od 17 sati.

Ulaznice za final- four će se naći u prodaji od 25.5. na prodajnom mjestu u Vogošći, u Jošaničkoj ulici kod JU KSC Vogošća, a za vrijeme takmičarskih dana u dvorani po sljedećim cijenama:

Paket - 10 KM / Vrijedi za obje polufinalne utakmice i za finale;
Polufinale - 5 KM / Pojedinačna ulaznica za polufinalni susret.
Finale - 5 KM / Pojedinačna ulaznica za finalni susret.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo