9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

16.05.2023 / 14:05 Politika - Podgorica

Milanović ide na inauguraciju Milatovića, čeka se potvrda Vučića i Bećirovića

Milanović ide na inauguraciju Milatovića, čeka se potvrda Vučića i Bećirovića
Foto: Vijesti.ba

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović planira prisustvovati inauguraciji novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića u subotu u Podgorici, a još se čeka potvrda...

... prisustva srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića te Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva BiH.

Iz Milanovićevog ureda potvrdili su za portal Pobjede da im je stigao poziv za Milatovićevu inauguraciju.

“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović pozvan je na inauguraciju novog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i planira doći na inaguraciju”, priopćeno je Pobjedi.

Mediji u Podgorici objavili su da će Milatovićevoj inauguraciji, pored Milanovića, prisustvovati i članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić, predsjednik Albanije Bajram Begaj, kao i predsjednica Kosova Vjosa Osmani, te da se još čeka potvrda prisustva srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića te Denisa Bećirovića, bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Hina podsjeća da su specijalni izaslanici SAD i Velike Britanije za zapadni Balkan Gabriel Escobar i Stuart Peach potvrdili ranije dolazak na inauguraciju u Podgoricu.

Milatović će 20. svibnja u cenogorskom parlamentu položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika Crne Gore. To će biti prvi puta od 1998. godine da inauguracija predsjednika ne bude održana na Cetinju, gdje se tradicionalno polaže zakletva pred poslanicima, predstavnicima diplomatskog kora i gostima.

Milatović je, kao kandidat njegova Pokreta "Europa sad", u drugom krugu predsjedničkih izbora 2. travnja, pobijedio aktualnog šefa države Mila Đukanovića.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo