10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

04.05.2023 / 20:03 Košarka - 'Neshvatljivo'

Marca: Beograd vrijeđa Musu kad god dodirne loptu, zbog nacionalnosti i vjere

Marca: Beograd vrijeđa Musu kad god dodirne loptu, zbog nacionalnosti i vjere
Foto: Marca

Nema sumnje u zvjezdani status Džanana Muse u Real Madridu, piše španska Marca.

"Oborio je rekord po bodovima u historiji bijelog tima u Evropi, predvodi tim u napadima i pokazuje da ima zvjezdani materijal. On je mjerilo, iako protiv beogradskog Partizana mora da napravi sljedeći korak. Onaj koji može u potpunosti potvrditi njegovu budućnost u bijeloj instituciji.

Nije to najbolja playoff serija za Bosanca. Ostaje na 10,7 poena i neke loše brojke u šutu na daljinu sa 16,7 posto. Njegov loš završetak trećeg okršaja u Beogradu, svjedočio je o njegovim problemima...

Da, došao je da ubaci ekipu u tranziciju, ali je nedostajala njegova eksplozivnost pred košem. Nepodmireni račun.

Beogradska Štark Arena vrijeđa igrača kad god dodirne loptu. Zbog nacionalnosti i vjere, nešto neshvatljivo u košarkaškom paviljonu, napominje Marca.

'31' se, na bilo koji način, fokusira na igru ​​i da bude ključni igrač za ljude Chusa Matea.

Bijela budućnost?

To je ključno i možda će tako biti i u budućnosti. Musa završava ugovor 2024. sa Real Madridom i njegovo produženje ugovora bit će važno pitanje u narednim mjesecima. Njegov agent Miško Ražnatović viđen je u hotelu na Novom Beogradu. Ražnatović je imao sastanak sa igračem, nekoliko minuta prije posljednjeg treninga Madrida u Štark areni, nekoliko metara od mjesta gdje je sjedila bijela kupola, na čelu sa Huanom Karlosom Sančezom, direktorom sekcije, i Albertom Ererosom, sportskim direktorom bijelih timova.

Budućnost igrača i njegov kontinuitet u Goya Coliseumu može biti važno pitanje u budućnosti".

Večerašnji susret play-offa košarkaške Eurolige u Štark Areni između Partizana i Real Madrida će početi minutom šutnje za žrtve stravičnog masakra. Partizan vodi sa 2-1 i pobjedom bi otišao na Final Four. Real mora slaviti kako bi izborio majstoricu u Madridu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo