03.05.2023 / 09:52 Regija - Stravično jutro

Učenik pucao u školi u Beogradu, ubijeno najmanje jedno, više povrijeđenih

Učenik pucao u školi u Beogradu, ubijeno najmanje jedno, više povrijeđenih
Foto: Nova.rs

Čuvar je ubijen, a učiteljica i više učenika povrijeđeno u pucnjavi koja se dogodila danas u jednoj osnovnoj školi na Vrataru u Beogradu.

Kako su prenijeli mediji osumnjičen za pucnjavu je dječak (14), koji je pucao u svoju bivšu učiteljicu i čuvara škole i učenike.

Prema nezvaničnim saznanjima, ubijen je čuvar. Učiteljica je u teškom stanju hospitalizovana. Najmanje petoro djece sa prostrijelnim ranama je u bolnicama. 

„Ubijen je naš omiljeni čuvar Dragan. Djeca su ga voljela, kao i cijeli kolektiv“, rekla je potresena majka jednog djeteta iz škole.

Na mjesto pucnjave stigao je i ministar prosvjete Branko Ružić.

Na terenu je veliki broj ekipa Hitne pomoći i policije.

Još uvijek se očekuje zvanična potvrda o broju ubijenih i ranjenih osoba.

Prema saznanjima Nova.rs, osumnjičeni učenik (14) je nakon pucnjave pobjegao s lica mjesta, ali ga je policija ubrzo uhapsila.

Prizori ispred škole su potresni, učenici su uznemireni zbog svega što se desilo.

Ispred škole pristižu i potreseni roditelji.

Ministarstvo prosvjete: Sve relevantne informacije saopštavaće MUP

Iz Ministarstva prosvjete navode u saopštenju da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova vrše uviđaj zbog tragedije koja se jutros dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" kada je učenik te škole pucao na učenike i zaposlene.

"Ministar prosvjete Branko Ružić je odmah po saznanju o događajima u školi otišao na lice mjesta. Sve relevantne informacije u vezi sa tragedijom i okolnostima pod kojima se desila saopštavaće MUP, dok će se nadležne zdravstvene ustanove oglašavati o stanju povrijeđenih", navode iz Ministarstva prosvjete.



(Vijesti.ba) 

Izdvajamo