21.04.2023 / 12:19 Regija - Kosovo

Kurti i Osmani vjernicima čestitali Ramazanski bajram

Kurti i Osmani vjernicima čestitali Ramazanski bajram
Foto: Arhiv
Kosovski premijer Albin Kurti posjetio je, zajedno s članovima kosovske Vlade Islamsku zajednicu Kosova, ...

... povodom blagdana Ramazanskog bajrama, gdje ga je primio muftija Kosova Naim Tërnava te su tom prigodom vjernicima čestitali Ramazanski bajram.

“Danas, na dan Ramazanskog bajrama, zajedno s kolegama iz Vlade došli smo mu čestitati ovaj veliki blagdan koji dolazi nakon mjeseca Ramazana i kojim su vjernici pokazali predanost i žrtvu. Želimo da posvećenost duhovnoj strani tijekom života i rodbinska solidarnost ne budu ograničeni samo u ovom mjesecu nego kroz cijeli život”, rekao je Kurti.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani danas je poželjela građanima da Ramazanski bajram provedu u atmosferi ljubavi, nade, solidarnosti i humanosti.

Osmani je istaknula da ovaj blagdan, kojim se obilježava kraj mjeseca Ramazana, karakterizira ljudska solidarnost, naslijeđe koje se prenosi s koljena na koljeno.

„Neka ovaj slavljenički dan posluži za pružanje pažnje jednih drugima, kao i za potporu drugima u potrebi. Neka vas u vašim obiteljima uvijek prati zdravlje i blagostanje!", stoji u čestitki predsjednice Kosova.

Kosovski muftija Naim Tërnava kazao je kako je Ramazanski bajram blagdan koji donosi radost i sreću u srca vjernika koji su mjesec dana slijedili Božju zapovijed o postu.  

„Ovog lijepog jutra okupili smo se u našim džamijama da obilježimo Ramazanski bajram, blagdan koji donosi radost i sreću u srca vjernika. Svi vjernici raduju se, jer su mjesec dana slijedili Božju zapovijed o postu”, kazao je muftija Tërnava koji je zamolio mlade da ne napuštaju Kosovo te dodao kako život ima svrhu i misiju a ne samo materijalnu stranu.

Kosovski biskup Dodë Gjergji  također je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitao Ramazanski bajram te istaknuo da su tijekom travnja Kosovari zajednički proslavili Uskrs i Bajram.  

„Zadovoljstvo mi je što sam ovdje da čestitam glavnom muftiji Tërnava,blagdan Bajram, zajedno sa svim vjernicima islamske vjeroispovijesti. Ovaj mjesec smo svi postili jer smo imali i uskršnje i bajramske blagdane, tako da vjerujem da se svi vjernici mole se i imaju priliku živjeti u miru, ljubavi, razumijevanju, u slozi, u praštanju i zajedništvu, kako je rekao muftija Tërnava u svom bajramskom govoru“, izjavio je Gjergji, prenose Reporteri.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo