03.04.2023 / 10:51 Regija - Dragan J. Vučićević

Cirkus: Urednik Informera otišao u zatvor, Dveri mu davali sapun

Cirkus: Urednik Informera otišao u zatvor, Dveri mu davali sapun
Foto: Vijesti.ba

Glavni i odgovorni urednik srbijanskig Informera Dragan J. Vučićević otišao je danas na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Ispred Okružnog zatvora su se okupili mediji, zaposlenih iz dnevnog lista i sajta "Informer", koji su došli da podrže i isprate Dragana J. Vučićevića na odsluženje zatvorske kazne koja mu je izrečena jer neće da plati kaznu od 200.000 dinara zbog uvrede.

Na skupu ispred Okružnog zatvora pojavio se i presuđeni silovatelj Simo Spasić sa megafonom da pruži podršku Vučićeviću.

Takođe, pojavile su se i pristalice pokreta „Dveri“, koji podržavaju odlazak Dragana J. Vučićevića u zatvor, piše portal Nova.rs.

Na transparentima je pisalo: „Dobrodošao, stižu drugari uskoro“, „Vučko, stiže i Vučić“, „Konačno“, prenosi Nova. 

„Mnogi su rekli da neću biti osuđen, da neću otići u zatvor, ali evo, ja sam se pojavio. Odmah po dolasku obavestiću zatvorsku upravo da stupim u štrajk glađu do ispunjenja zahteva. Imam dva zahteva, prvi je revizija procesa po kojem sam osuđen zbog verbalnog delikta, a drugi dekriminalizacija dela uvrede. Ja idem u zatvor za sve novinare i sve građane. Po tom zakonu, svaki novinar i građanin može da bude osuđen za tvit. Paradoksalna situacija je da je dekriminalizovana kleveta i onda može da se desi da neko slaže nešto o meni, ja ga opsujem i onda ja idem u zatvor“, rekao je Vučićević danas ispred Okružnog zatvora.

Prilikom ulaska se dogodio manji incident, kada je jedan od pristalica „Dveri“ pokušao da preda Vučićeviću sapun uz reči: „Trebaće vam“. Tada je došlo do verbalnog sukoba, ali nije bilo fizičkog kontakta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo