6°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

02.04.2023 / 11:50 Auto-Moto - Potpuni haos u Australiji

Verstappen slavio poslije neviđene drame na kraju

Verstappen slavio poslije neviđene drame na kraju
Foto: Vijesti.ba

Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je na Velikoj nagradi Australije u Formuli 1, voženoj na stazi Albert Park u Melbourneu.

Iza svjetskog prvaka na postolju su Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) i Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin), dok je utrka završila nakon tri ponovljena starta i u općem kaosu u posljednjim krugovima.

Verstappenu je to bila 37. pobjeda u karijeri, a time je samo četiri pobjede udaljen od legendarnog Brazilca Ayrtona Senne na petom mjestu vječne liste. Usto, taj 25-godišnjak već ima 80 plasmana među prva tri.

Vodstvo utrke u Melbourneu imalo je puno posla i odlučilo je dva puta označiti crvenu zastavu i tri puta ponoviti start. Samo dva kruga do kraja utrke dogodile su se brojne nesreće, što je rezultiralo poništenjem starta i poretka nakon 56 krugova između vozača koji su izbjegli sve nesreće.

Nakon kaosa u Melbourneu Verstappen sada ima ukupno 69 bodova, a nakon poništenog trećeg starta drugo mjesto u ukupnom zbiru zadržao je Sergio Perez (Red Bull), koji nakon najbržeg kruga i petog mjesta u utrci sada ima 54 boda.

Osvajanjem trećeg mjesta i 101. postolja u karijeri, Meksikancu se približio Alonso, koji je skupio 42 boda. Na posljednjem restartu bio je treći, ali ga je tada sa staze izbacio Španjolac Carlos Sainz (Ferrari), koji je na kraju bio kažnjen. Ipak, 41-godišnji veteran zadržao je mjesto na postolju. Na postolje je 192. put u karijeri stao i Hamilton, koji ima 38 bodova na četvrtom mjestu prvenstva.

Sljedeća utrka vozi se 30. aprila u Azerbajdžanu. Tamo će se prvi put ove sezone održati subotnja sprinterska provjera, prva od šest ovogodišnjih.


(Vijesti.ba / Gol.hr)

Izdvajamo