8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

30.03.2023 / 12:12 BiH - Nezadovoljstvo

Sindikat HP Mostar: Novca ima za putovanja i reklame, a nema za plate

Sindikat HP Mostar: Novca ima za putovanja i reklame, a nema za plate
Nezavisni sindikat djelatnika Hrvatske pošte Mostar priopćio je kako su sindikalisti nezadovoljni odlukom Uprave HP-a Mostar o planiranom povećanju izdvajanja sredstava za marketing, reprezentaciju i službena putovanja u 2023. godini.

Naime, Hrvatska pošta Mostar nije prihvatila prijedloge Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar o načinu i visini povećanja plaća.

Kako sindikat navodi u saopćenju, krajem prošle i početkom ove godine, vodili su mučne pregovore sa Upravom Hrvatske Pošte Mostar o načinu i visini povećanja plaća radnicima HP Mostar.

''Uglavnom, naš prijedlog po kojem bi najslabije plaćeni radnici dobili najviše nije prošao. Uprava se odlučila za model povećanja satnice (+ 7 %) tako da su radnici sa najvećim plaćama dobili najviše (preko 100 KM), a dvije trećine radnika HP Mostar su dobili šezdesetak KM povećanja plaće'', navode u priopćenju.

Ovo povećanje plaća, dodaju, povećava trošak poslodavca u 2023. godine kroz trošak zaposlenika za 847 tisuća KM, što je, kažu, povećanje u odnosu na 2022. godinu za 4,6%.

''U isto vrijeme Uprava Društva na reklame, sponzorstva, reprezentaciju i službena putovanja u 2023. godini planira potrošiti 740 tisuća KM. Planirano povećanje troškova za reklame i sponzorstva iznosi 264 tisuće KM (+ 97,30%), a ukupan iznos za 2023. godinu je 535 tisuća KM'', navode sindikalisti.

Planirano povećanje za reprezentaciju je, kako navode, 84 tisuće KM (+213,2 %), a ukupan iznos za 2023. je 124 tisuće KM.

''Planirano povećanje za službena putovanja iznosi 34 tisuće KM (+61,8 %), a ukupni iznos za 2023. godinu je 88 tisuća KM. U situaciji kada troškove treba svesti na minimum ovoliko povećavati davanja za reklame, sponzorstva, reprezentaciju i službena putovanja, a istodobno radnicima govoriti da nema novca za veće povećanje plaća stvara kod naših kolega, a i nas samih veliko nezadovoljstvo. Nadamo se da će se Uprava u vezi ovoga predomisliti i dio novca preusmjeriti na povećanje plaća'', navodi se u priopćenju Nezavisnog sindikata djelatnika HP Mostar.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo