9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

28.03.2023 / 15:02 Crna hronika - Oduzeti nakit i oružje

Državljanin Srbije osumnjičen da je počinio 34 krađe u Banjaluci

Banjalučka policija je danas podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica D.R. iz Srbije koje se sumnjiči da je počinilo 34 krivična djela teška krađa od početka godine.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Banjaluka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "SILVER", a koja je usmjerena na sprečavanje i otkrivanje imovinskih krivičnih djela, policijski službenici su došli do saznanja da se lice D.R. može dovesti u vezu sa izvršenjem 34 krivična djela teška krađa izvršena na području Banjaluke u od 1. januara do 5. marta ove godine.

“Lice D.R. se sumnjiči da je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilo ulazilo u unutrašnjost porodičnih kuća i stanova na području grada Banjaluka, a potom vršilo premetačinu, pronalazilo i otuđilo novac i razne vrijedne predmete. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 160.000 KM”, piše u saopštenju.

Dalje se navodi da na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen je pretres stana i drugih prostorija u

Banjaluci, kao i putničkog vozila opel, koje je lice D.R. koristilo.

“Tom prilikom je pronađen 91 predmet koji je uz potvrdu privremeno oduzet (zlatni i srebrni nakit, ručni satovi, mobilni telefoni, vatreno oružje, odjevni predmeti), a koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih krivičnih djela. Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje u cilju pronalaska lica D.R., koje se nalazi u bjekstvu”, ističe se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo