15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

24.03.2023 / 22:43 BiH - Spavamo sat kraće

U nedjelju počinje ljetno računanje vremena

U nedjelju počinje ljetno računanje vremena
Foto: Vijesti.ba

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da je Zakonom o računanju vremena propisano da ljetno računanje vremena počinje posljednje nedjelje u martu, tako što će se pomjeranjem za 60 minuta unaprijed vrijeme u 2 sata računati kao 3 sata.

U skladu s tim, ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 26. marta 2023. godine, pomjeranjem za jedan sat unaprijed, na način da će se vrijeme u 2 sata računati kao 3 sata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine saopćeno je da prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedelju 26. marta 2023. godine, nastupiće i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjuju se radnim danima i subotom u periodima od 14 do 17 sati i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Za kupce JP Elektroprivreda BiH iz kategorije ostala potrošnja na 0,4 kV naponu, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima u periodima od 23 do 8 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo