8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

24.03.2023 / 20:00 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić o NATO-u: Rekli su - idemo da pobijedimo te Srbe varvare

Vučić o NATO-u: Rekli su - idemo da pobijedimo te Srbe varvare
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Somboru, na državnoj ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja na stradale u NATO bombardovanju 1999. godine...

... da je "prije 24 godine umrlo savremeno međunarodno pravo, a Srbija stradala samo zato što je željela da bude slobodna i slobodarska".

U obraćanju na državnoj ceremoniji u Somboru Vučić je poručio da od tada više ništa što se u svijetu događa ne može da bude gore od onoga što je učinjeno Srbiji – “maloj zemlji koja je bila kriva samo zato što je željela da bude svoja na svome”.

“Srušili su stari i stvorili novi poredak u kome se oni pitaju za sve, a neposlušni moraju da budu kažnjeni. Uspjeli su da razore mnogo veće zemlje, od Sovjetskog Saveza, nastavili sa Jugoslavijom, a onda je došlo na red da ta neposlušna Srbija koja nije htjela da prihvati diktate konačno strada i dobije ono što zaslužuje. Rekli su ‘mi idemo da pobijedimo te Srbe varvare, da ne počine genocid'”, rekao je Vučić.

On je kazao da srbijanska vojska “nikada nije kročila ni pedalj na neku drugu zemlju”, kao i da je 19 zemalja bez saglasnost Savjeta bezbjednosti UN-a napalo jednu malu slobodnu i slobodarsku Srbiji u namjeri da ih nauči pameti jednom zauvijek, te naveo da su “tokom bombardovanja ubili 79 djece, te 2.500 ljudi, uključujući civile i policajace na svojoj teritoriji”.



(Vijesti.ba / N1) 

Izdvajamo