8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

23.03.2023 / 19:24 Crna hronika - Prelaz Topolik

Muškarca udarila lokomotiva kod Prijedora: Poginuo na licu mjesta

Muškarca udarila lokomotiva kod Prijedora: Poginuo na licu mjesta
Foto: Agencije

Muškarac je poginuo nakon što ga je udarila lokomotiva u blizini putnog prelaza "Topolik" u Prijedoru, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske (ŽRS).

U saopštenju je navedeno da se nesreća dogodila u 11.37 sati, kada je "na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prelaza naletjela dizel lokomotiva".

Zvučni signal

- Mašinovođa "Željeznica Republike Srpske" je vidjevši muškarca koji se kreće prugom, više puta davao zvučni signal, međutim tragedija se nije mogla izbjeći jer se muškarac nije sklanjao sa kolosijeka - navodi se u saopštenju.

"Željeznice Republike Srpske" izražavaju žaljenje i upućuju saučešće porodici stradalog.

Iz ove kompanije navode da su na lice mjesta izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, službe Hitne pomoći, Okružno javno tužilaštvo i Komisija "Željeznica Republike Srpske".

Uviđaj je završen, a redovno saobraćanje vozova na pruzi Prijedor-Omarska uspostavljeno je u 14.59 sati.

Putni prelaz "Topolik" osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Poštovati saobraćajne propise

Željeznice RS ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nastave vožnju nakon prelaska pruge.

Iz ove kompanije navode da je danas u 11.00 sati između stanica Čelinac – Jošavka došlo do loma druge osovine na pružnom vozilu.

- Bezbjednost željezničkog saobraćaj ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a željeznički saobraćaj na pruzi Čelinac-Jošavka zatvoren je dok traju radovi na otpremanju pružnog vozila - navodi se u saopštenju.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo