3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

23.03.2023 / 13:50 Muzika i Film - Bh. zvijezda

Dino Merlin u Beogradu do kraja ove godine

Dino Merlin u Beogradu do kraja ove godine
Foto: Arhiv

Osam godina prošlo je od posljednjih koncerata Dine Merlina Beogradu a nakon Kopaonik Music Week festivala publika s nestrpljenjem iščekuje kada će ponovo uživo u Beogradu slušati bezvremenske hitove sarajevskog muzičkog čarobnjaka.

Avaz saznaje da će se koncert Dine Merlina u Beogradu održati do kraja ove godine, ali još uvijek nisu potvrđene informacije o mogućim datumima.

Vjerni fanovi i danas pamte spektakularne koncerte bh.kantautora iza kojeg do sada stoji pet rasprodanih beogradskih arena 2011. i 2015. godine u okviru svjetskih turneja “Ispočetka” i “Hotel Nacional”.

Turneja Dine Merlina "Mi" tek je uzela maha, a već bilježi rekorde i rasprodane koncerte u nekim od najljepših i najznačajnijih dvorana diljem regiona i Evrope. I dok tačan datum koncerta u Beogradu ove godine još uvijek ostaje da se vidi, na službenoj stranici www.dinomerlin.com/live za sada je jedino potvrđen datum održavanja koncerta u Rudolf-Weber Areni (Oberhausen) u Njemačkoj, 30. aprila 2023. godine.

Inače, ovaj bh.kantautor krajem prošle godine doživio je još jedan veliki trijumf u svojoj impresivnoj umjetničkoj karijeri, kada je do posljednjeg mjesta rasprodao Wiener Stadthalle, slavnu arenu u središtu Beča. Više od pola stoljeća Wiener Stadthalle u Beču nezaobilazna je destinacija svih velikih svjetskih imena uključujući Rolling Stonese, Eltona Johna, Metallicu, Princea, grupu Queen, Boba Dylana, U2, Coldplay, pa Beyonce, Lady Gagu, Rihannu, i mnoge druge, a Dino je zasad jedini muzičar s ovih prostora koji je tamo nastupio.


(Avaz)

Izdvajamo