6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

21.03.2023 / 21:42 Fudbal - Priština

Uhapšen predsjednik Fudbalskog saveza Kosova, policija demantuje

Uhapšen predsjednik Fudbalskog saveza Kosova, policija demantuje
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi uhapšen je i priveden na informativni razgovor u Prištini, prenosi nova.rs.

Razlozi za hapšenje Agima Ademija od strane policije za sada nisu poznati.

Mediji u regionu su prethodnih godina izvještavali da je predsjednik FS Kosova pod istragom tužilaštva, policije za privredni kriminal i carinske službe zbog zloupotrebe sredstava i utaje poreza.

Ademi je prošle nedjelje proglašen nevinim po optužnici podignutoj protiv njega 2012. godine, za koju je prvobitno osuđen na devet mjeseci zatvora, da bi potom Vrhovni sud ponovo sudio protiv njega. Na kraju ga je Osnovni sud u Prištini proglasio nevinim.

Kosovska policija je na zvaničnom Twitteru ovu vijest demantovala.

Policija Kosova danas je upala u prostorije Nogometnog saveza ove zemlje. Tu je obavila razgovor s jednim od dužnosnika saveza, ali ne s predsjednikom Ademijem.

Nakon saslušanja službenika Nogometnog saveza Kosova koje je obavljeno danas, sutra će pristupiti razgovoru s predsjednikom Ademijem, koji ipak nije uhapšen, kako su prenijeli mediji regiona.

"Kosovska policija danas je u poslijepodnevnim satima obavila razgovor sa službenikom Nogometnog saveza. Nakon razgovora, pušten je po nalogu tužitelja. Za razliku od onoga što piše u medijima, navodi da je uhapšen čelnik Nogometnog saveza te da postoji potjernica nisu tačni. Ostavljen mu je poziv da se sljedeći dan javi policiji na razgovor", ozvaničili su iz kosovske policije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo