0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

20.03.2023 / 18:24 Politika - Bruxelles

Krišto se sastala sa predsjednicom Evropskog parlamenta

Krišto se sastala sa predsjednicom Evropskog parlamenta
Foto: Vijesti.ba

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Bruxellesu s predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom o političko-gospodarstvenim prilikama u Bosni i Hercegovini s naglaskom na proces uspostave vlasti i europskom putu BiH.

Krišto je istaknula razumijevanje kako je kandidatski status našoj zemlji dodijeljen kao poticaj na daljnji ubrzani rad na usuglašavanju zakonodavstva, te će se Vijeće ministara BiH potruditi da opravda ukazano povjerenje europskih partnera.

Naglasila je kako postoji pozitivno radno ozračje te je Vijeće ministara već usvojilo nekoliko važnih dokumenata za EU integracije, te utvrdilo Nacrt proračuna za 2023. godinu, što će uveliko olakšati rad institucija BiH.

Dodala je kako su stabiliziranje političkih prilika i iskreni dijalog svih političkih aktera, uz poštivanje pune jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda i ostalih, ključ za ubrzanje reformskih i integracijskih procesa.

Krišto se zahvalila na kontinuiranoj potpori europskih parlamentaraca našoj zemlji i izrazila uvjerenje da će BiH i Zapadni Balkan ostati u fokusu interesovanja europarlamentaraca, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


(Vijesti.ba)

 

Izdvajamo