14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

19.03.2023 / 20:32 Politika - Predsjednik SDP-a

Nermin Nikšić: Želim podsjetiti Dodika ...

Nermin Nikšić: Želim podsjetiti Dodika ...
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentirao je danas komentar koji je Milorad Dodik uputi članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i potpredsjedniku SDP-a BiH Denisu Bećiroviću.

Nikšić navodi da je Dodik uputio krajnje neprimjeren komentar, "moglo bi se reći prijetnju".

- Poručio je da “ako Bećirović misli da može nešto da zaštiti neka prošeta ovuda pa da vidi kako će proći.” Znam da se Denis nije uplašio ovakvih riječi, niti mu treba advokat. Međutim, ovakva poruka sama po sebi zabrinjava. Naravno da neću nasjesti na provokaciju. Naprotiv želim podsjetiti Dodika da ministri, zastupnici i drugi dužnosnici SNSD-a bez problema, slobodno šetaju Sarajevom, u kojem su na vlasti stranke “Trojke", navodi Nikšić i dodaje:

- Garantujem mu da će tako biti i dalje, jer je ovo Bosna i Hercegovina, zemlja slobodnih, tolerantnih ljudi. Ponosimo se činjenicom da se glavnim gradom cijele Bosne i Hercegovine ljudi kreću slobodno, bez straha. Siguran sam da je i Banja Luka mnogo tolerantnija od slike ovog grada koju u javnost ovih dana šalju pojedini političari, ali i šačice huligana. Porazno je za jednu politiku da ljudima ne može jamčiti sigurnost. To je zapravo znak nemoći, a ne bilo kakve moći.

Nikšić navodi da je uvjeren da će Denis Bećirović ostati nepokoleban i nastaviti da radi najbolje što zna u interesu Bosne i Hercegovine i svih njenih građana.

 - Preporučujem i drugim da se bave ostvarivanjem sigurnosti i stabilnosti, te radom za opće dobro, umjesto potpuno beskorisnih izjava koje decenijama, osim što koriste u predizborne svrhe, nemaju nikakvog drugog efekta, niti se njihove uzaludne prijetnje mogu ostvariti, navodi Nikšić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo