16°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

19.03.2023 / 17:03 Fudbal - Premiership

Arsenal nezaustavljivo gazi ka šampionskoj tituli, danas je "pao" i manji gradski rival

Arsenal nezaustavljivo gazi ka šampionskoj tituli, danas je "pao" i manji gradski rival
Foto: Reuters

Fudbaleri Arsenala pobijedili su Crystal Palace sa 4:1 (2:0) u 28. kolu Premier lige i sada imaju osam bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja, uz meč više. Palace je doživio četvrti uzastopni poraz i 12. je sa 27 bodova.

Palace je igrao prvi meč bez otpuštenog menadžera Patrika Vieire, na klupi ga privremeno menja Paddy McCarthy, a gosti su mogli do vodstva u 12. minutu – Zaha je prodro slijeva i uputio oštar udarac po zemlji koji je završio na stativi, a lopta se od leđa golmana Ramsdalea odbila u korner.

Uprkos tome, uglavnom je Arsenal pritiskao i došao je do vodstva u 28. minutu, kada je Gabriel Martinelli postigao šesti gol u isto toliko prethodnih utakmica. Saka je centrirao sa desne strane, Martinelli je prevario Warda i udarcem iskosa sa lijeve strane pogodio je suprotnu malu mrežu.

Uslijedila je opsada gola Palacea, Odegaard je bio blizu gola, da bi u 43. minutu posle duže akcije White namjestio šansu Saki, koji je siguran sa pet metara iskosa sa desne strane, za 2:0 i svoj deseti gol u sezoni.

Probao je Palace nešto ofanzivnije u nastavku, ali u 55. minutu vidjeli smo još jednu lijepu timsku akciju Arsenala: Trossard je bio asistent loptom u prostor, a Xhaka je ovoga puta bio strijelac.

Sedam minuta kasnije gosti stižu do gola: posle kornera Olisea se Schlupp najbolje snašao i pored Gabriela i Odegaarda je dao gol Ramsdaleu, koji se poprilično iznervirao zbog neodlučne reakcije saigrača.

Odjednom se meč zakomplikovao, Zaha je u 72. minutu imao odličnu šansu, ali Arsenal uskoro ubija svaku nadu Palaceu: u 74. minutu Tierney je ubacio loptu sa lijeve strane, a Saka je iz prve šutirao sa desetak metara i tako definitivno riješio pitanje pobjednika.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo